1914-07-28

Posted onLeave a commentCategoriesAll this time you've been waiting for this, Blog, Song arrangments

Introduktion

Här kommer All this time you’ve been waiting for this att blogga om skivan In love and war och gå i genom varje låt för att berätta om inspelningen och produktionen. Det kommer mest att vara Niklas Larsson som skriver då han har skrivit, spelat in, mixat och producerat alla låtar på skivan. Vi kommer att ta låtarna i ordning från början och till slutet.

 

1914-07-28

Då hela skivan är en temaskiva om människor i krig så tänkte jag att den skulle börja med en lugn låt men som rymmer lite lätt kaos under ytan. Datumet på låten kommer från det datum som officiellt satts som början på första världskrigets, låten skulle då få en karaktär av lugnt före stormen.

Låten i sig har skapats från ingenting och bara improviserats fram i studion. Den innehåller fyra olika synthar där två har i uppgift att göra en atmosfär och två stycken spelar en uppåtgående ackordföljd. Det är fem gitarrspår  där två sycken spelar likadant som syntharna fast långsammare, en annan gitarr spelar tre ljusa toner genom hela låten. Den fjärde gitarren improviserar lite på ett ackord och den sista spelar en slinga. Det är samma slinga som används i låten 1922-12-02 och var det sista som jag la till på låten. Ett bra tag så hade jag ingen slinga men det blev lite tomt så jag testade att slänga på den och det fungerade. Det känns som att den lugnar ner kaoset lite och man får ett sorts lugn genom låten. Jag hade från början tänkt att det skulle komma in några trummor mitt i låten, jag testade några komp, testade även med en triphop-loop men det funkade inte riktigt och till slut så gav jag upp idén på att ha med trummor. Även om det här är första låten så tror jag faktiskt att det här var den låt som blev klar sist.

/Niklas, All this time you’ve been waiting for this

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.