As the stars grow brighter

Posted onLeave a commentCategoriesAll this time you've been waiting for this, Blog, Recording, Song arrangments

Musik och produktion
Syntarna i introt som även spelas på verserna spelar versens grundtoner tillsammans med basen, det är en Embracer och en FM8. Enbracersn ljud används även i 1919-03-07.

Till höger ligger det en gitarr som plinkar på två toner genom hela låten (verkar som att jag använder mig av den metoden rätt mycket J) den växlar mellan några olika sätt att spela på det. Första delen på andra versen spelar den baklänges men vänder tillbaka efter halva. På vänster kanal spelar en gitarr en slinga på versen och bryggan, dock inte på andra versen. På bryggorna och sticket ligger det en till tvåtonsplinkgitarr som spelar nästan likadant som första men lite mörkare toner och tvärtom tonmässigt om jag inte minns fel. På sticket saktar den första plinkgitarren ner och då får man två sköna gitarrer som jobbar ihop i olika kanaler. På sista refrängen och till slutet kommer det in en gitarr som spelar två väldigt ljusa toner på vänster kanal.

På första och tredje refrängerna har vi fyra stråkinstrument, två cellos och två violiner, alla spelar likadant men i olika oktaver. Det blev lite tomt så jag slängde på två distade gitarrer som ligger långt ner i mixen men som fyller ut lite. Andra refrängen är lite mer avskalad, där är det bara en cello och en fiol, cellon fortsätter sedan på sticket med en melodi som från början var tänkt som en sångmelodi men jag fick aldrig riktigt till det så det blev en cellomelodi av det hela. Ingen dålig heller.

Pianot på bryggan spelar samma sak hela tiden och på andra och tredje refrängen spelar den ett plink som är baserat på grundtonerna.

Sista refrängen är inspirerad av en låt från ett band från England, tror jag i alla fall, som jag hittade på youtube för en massa år sen. Låten som jag minns den var rätt så bra men de hade en refräng som var liknande den här med bara baskagge och cymbalslag på varje etta. Jag minns som att sångaren i videon stod i ett kvarter och sjöng, det är det enda jag minns tyvärr. Om det är någon som vet vad det är för något får ni gärna kommentera.

Introtrummorna är ett standardkit från LM-7 körda genom en bitcruscher och en dist.

Det var inte tänkt att ha Åsas stämma skulle vara kvar efter första refrängen men hon råkade sjunga för långt. Efteråt lyssnade jag på det och det blev ju alldeles utmärkt så jag behöll det så. Övriga stämmor av Joel och Åsa är som vanligt sjukt bra.

Texten
Förra låten har datumet då Agnes nämner Hemingway för första gången i sin dagbok som namn och denna text har det som tema. Att vakna upp på ett ställe man inte har sett förr och inte vet om man lever eller inte, om man ska överleva eller inte.

Det var Hemingway som var drivande att de skulle ingå i ett förhållande, Agnes ver mer avvisande då hon var äldre än honom och bryggan visar hans inställning, att hon till sist kommer att ändra sig. Won’t you die with me kan man tro att det ska vara något negativt men jag menar något mer positivt, att vilja dela livet och att dö tillsammans som ett gammalt par. Därför sjunger Åsa ”live” på stämman istället för ”die” på ett ställe.

Vers 1
There’s something in the air, something new
It’s so bright and everything is shining here
Is this is? Have I come to the end?
An angel above me, here to save me or take me away?

Brygga
And I know that you’ll turn around
That you’ll turn around
Wont you die with me
Wont you die/live with me

Refräng
For every day, for every minute I need you here
For every day, for every second I want you here
For every day, for every minute I need you here
For every day, for every second Until the end of time

Vers 2
As the night passes by my windows outside
As the stars grow brighter and the bombs gets further away
She is here in my arms and
I know that I feel warm for the first time in my life

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.